Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Ülkesini ve mesleğini seven, kendisine güvenen, araştırmacı, dünyadaki ve eğitimdeki bilimsel gelişmeleri özümseyen, çevresi ile iyi iletişim kurabilen, hedefe ulaşmada pratik ve kalıcı çözümler üretebilen, çağdaş bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, öğrenme yöntemlerine uyum sağlayan, değişime açık, gelişmiş teknolojiyi kullanabilen, ekip çalışmalarına yatkın, yüksek nitelikli mesleki bilgi ile donanmış, çevrenin istihdam ihtiyacını karşılayabilecek, sektörün aradığı nitelikte elemanlar yetiştirmek için varız.

Başarılar: Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2016-2017 yılları arasında Elektrik – Mobilya ve Metal Alanlarımızın işbirliği içerisinde çalışmalarıyla tamamı öz kaynakları kullanılarak 9 metre direkli bir adet Rüzgar Türbini ve üzerine monteli güneş panelleri olan sistemi öğrencilerimize yaparak öğrenme öğretisiyle kurmuştur. 2021/2022 Eğitim Öğretim yılında Tarım Alanımıza; Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanlarının desteği ile otomasyonlu istiridye mantarı yetiştiriciliği atölyesi kazandırılmıştır. Öğrencilerimize mantar yetiştiriciliği konusunda bilgilerin kazandırıldığı 30 paket kapasiteli uygulama alanının sıcaklık, nem değerleri sensörler tarafından otomatik olarak algılanarak mantar yetiştiriciliği için uygun koşullar sağlanmaktadır. Bu alanın büyütülerek üretim kapasitesinin artırılması ve döner sermaye kapsamında değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

Isınma: Kaloriferli
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: 2019 yılında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına 20 proje ile başvuru yapılmış , projemiz onaylanmış ve oldukça ilgi uyandıran Fuarımız 2019 yılı Nisan ayında sergilenmiştir.
Proje Çalışmaları: 2019 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü BİR FİKRİM VAR adlı proje yarışmasında 4 projemiz değerlendirmeye alınmış , Tarım Alanınca hazırlanan projemiz ilk 50 proje içerisinde yer almış ve sergilenmiştir. Trakya Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “İmalat Sanayinde Güncel Teknolojilere Hakim, Üretim Kalitesini Artıracak Aranan Elemanlar Yetiştirmek” isimli projemiz desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje kapsamında okulumuza 16 adet bilgisayar ve 4 alanımıza eğitim setleri kazandırılmıştır. Okulumuza kazandırılan eğitim setleri, proje kapsamında yapılan teknik gezilerle birlikte toplam Proje tutarı 397.046,02 TL’dir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017 yılında Erasmus + projesi kapsamında Mobilya ve İç Mekan Tasarımı öğrencilerimizle Macaristan – Budapeşte , Tarım Alanı öğrencilerimizle Hollanda – Wellant College öğrenim ve staj hareketliliklerini başarı ile yerine getirmiş , 2020 yılında da Tarım Alanı ile Hollanda , 2 hareketlilik öğrenim ve staj hareketliliğine katılmaya Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans Başkanlığı tarafından uygun bulunmuştur.
Diğer Hususlar: Okulumuzda döner sermaye 2021 yılında açılmış olup, mali yıl içerisinde döner sermaye ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır.

WEB - https://ekorkmaz.meb.k12.tr

Adres - İlyas Mahallesi Alpullu Caddesi No 85/1 59400 Hayrabolu/TEKİRDAĞ