03.04.2023 244

26-01-202126-01-202126-01-2021

ERGÜN KORKMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Okulumuz ilk olarak 1991 yılında Hayrabolu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi binasında Metal Teknolojileri Alanı ile eğitim öğretime başlamıştır.

1992 yılında Hayırsever Remziye KORKMAZ ' ın bağışladığı arazi üzerine inşa edilen binaya taşınmış Elektrik , Metal , Makine , Mobilya ve Bilişim Teknolojileri alanlarıyla 5 alanda eğitim veren Okulumuz 2010 yılında Tarım alanı ile birlikte 6 alanda eğitim öğretim vermeye devam etmiştir.

2022 – 2023 eğitim öğretim yılı itibarıyle Okulumuz Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı , Metal Teknolojileri Alanı , Mobilya ve İç Mekan Alanı ve Tarım Teknolojisi Alanı olarak 160 öğrenci , 30 İdareci ve  Öğretmen , 4 Yardımcı Hizmetler personeli ile eğitim öğretime devam etmektedir.

ERGÜN KORKMAZ

14.12.1934 yılında Hayrabolu´da dünyaya geldi. İhsan ve Remziye KORKMAZ´ın iki çocuğundan büyüğüdür. 1946 yılında Hayrabolu Merkez 1. Okulda ilkokulu bitirmiş, ortaokulu devam ettiği İstanbul Özel Şişli Terakki Lisesi orta kısım 8.sınıftan terk etmiştir. Ekim 1956 yılında Konya 2. Ordu Komutanlığı´nda vatani görevini yaptıktan sonra iş hayatına atılarak aileden kalan tarım arazilerinin işlenmesini yürütmüştür. 21.12.1978 yılında 44 yaşında vefat etmiştir.

REMZİYE KORKMAZ

Sabri ve Melek´in kızı 1330 yılında Hayrabolu´da dünyaya geldi. 1933 yılında İhsan Bey´le evlendi. 1955 yılında eşini, 1975 yılında küçük oğlu Hüseyin´i, 1978 yılında büyük oğlu Ergün´ü kaybetti.İlçemizde annesi merhum Melek Üner Adına İlkokul, oğlu merhum Hüseyin Korkmaz adına ortaokul, eşi merhum İhsan Korkmaz adına kız meslek lisesi, oğlu merhum Ergün Korkmaz adına Endüstri Meslek Liseleri´nin yapımına arsa bağışı veya binaların yapımını üstlenerek katkıda bulunmuştur. Ayrıca; Hüseyin Korkmaz ilköğretim Okulunda kendi adına, Melek Üner İlköğretim Okulu´nda babası Sabri adına kütüphaneler kurmuştur. Yaptığı bunca hizmetin adına yakınları ve kuruluşuna katkıda bulunduğu okul müdürleri kendi adını taşıyan Remziye Korkmaz Eğitim Vakfını kurmuşlardır. Ergün Korkmaz Endüstri Meslek Lisesi´nde okuyup kazanç elde etmeye başlayanlar ile daha nice yıllar bu okulda yetişip ülke kalkınmasına katkıda bulunacak öğrenciler adına kendisine minnet borcumuzu ifade ediyoruz.

REMZİYE KORKMAZ EĞİTİM VAKFI

Vakfımız 1995 yılında Remziye Korkmaz hanımefendinin verdiği kuruluş sermayesi ile Hayrabolu Asliye Hukuk Mahkemesinin 1935/308 esas ve 1995/255 karar no su ile kurulmuş olup 18 Ekim 1995 Tarih ve 22437 sicil no su ile Resmi Gazetede yayınlanarak tescil edilmiştir. Kuruluş amacı Remziye Korkmaz hanım efendinin ilçemizde kurucusu olduğu Melek Üner ilköğretim okulu, Hüseyin Korkmaz ilköğretim okulu, Ergün Korkmaz Endüstri Meslek lisesi ve, İhsan korkmaz Kız Meslek lisesi ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerin eğitim gereksinimlerini karşılanması gerekli araçların temini ve satın alınması için düzenli olarak maddi destek sağlanmaktadır.Ayrıca ilçemizdeki diğer eğitim kurumlarına da gerektiğinde ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarda bulunmaktadır. Remziye Korkmaz Eğitim Vakfı bugüne değin 50 ve yakın yüksek öğrenimlerini yapan öğrenciye eğitim bursu vermiş olup halen üniversite okuyan 17 öğrenciye eğitim yardımı yapmaktadır. Bunun dışında da okullarınızda okuyan yada ilçemizdeki diğer eğitim kurumlarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere de gerektiğinde imkanları ölçüsünde yardımlarda bulunmaktadır.