Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

23.09.2021 658

Alan Şefi : Onur AKTAŞ



ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

 

Alanımızda bilimsel ve teknolojik yeterliklerin yanı sıra, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Elektrik Tesisatları ve Kumanda Atölyesi, Zayıf Akım Tesisleri Atölyesi ve Bilgisayar Destekli Uygulamalar olmak üzere üç bağımsız atölye ve laboratuvarda eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanından mezun olan öğrencilerimiz kendi iş yerlerini açabilir veya kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların elektrikle ilgili birimlerinde, elektrik santrallerinde, teknik servislerde, endüstriyel alanlarda, güvenlik sistemleri teknik servislerinde v.b yerlerde çalışabilir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı nda (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans ve lisans programları da mevcuttur.

 

Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı

 

Alanımızda tek dal olarak seçilmiş,yakın zamana kadar 'Elektrik Tesisatçılığı ve Pano Montörlüğü Dalı' olarak anılan dalımız, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 'Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı' adı ile değiştirilmiş ve ders içerikleri güncellenmiştir.

Bu dal kapsamında, meslek elemanının sahip olması gereken bina içi ve dışı tüm tesisatların ve sektörde ihtiyaç duyulan panoların kurulumu, bakımı ve onarımını yapma yeterliliklerine ait eğitim ve öğretim verilmektedir.

23-09-2021

Elektrik Tesisatları ve Kumanda Atölyesi

23-09-2021

Zayıf Akım Tesisleri Atölyesi

23-09-2021

Bilgisayar Destekli Uygulamalar Atölyesi

23-09-2021

Alanımıza Ait Koridor

23-09-2021

Alanımıza Ait Koridor