Tarım Teknolojisi Alanı

Tarım Teknolojisi Alanı

03.04.2023 312

TARIM ALANI

Ülkelerin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmelerini sağlayan faktörlerin en önemlilerinden biri kalifiye ara eleman ihtiyacının nitelikli şekilde karşılanmasıdır. Bu bağlamda Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri önemli rol üstlenmektedirler. Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; insan odaklı  tarımsal kalkınmanın sağlanmasında tarım alanında  mesleki ve teknik eğitimin etkin rol oynadığının bilincindeyiz. Öğrencilerimizin ulusal tarımsal kalkınmada etkin rol oynayacak bireyler olarak gerek ara eleman gerekse yüksek öğrenim düzeyinde alanlarına hakim  bilgi, beceri, tutum ve davranış kazanmasını sağlayacak kaliteli eğitim  ortamlarını hazırlamak temel amacımızdır.

Tarımın, sağladığı istihdam imkanı ve uluslar arası ticaretteki ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda ülkemizin ekonomik kalkınmasındaki  önemi  ve rolü büyüktür. Okulumuzda Tarım alanında;  11. Sınıflarda Tarım Makinaları, 9 ve 10. Sınıflarda Tarım Dalı dersleri okutulmaktadır.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın  2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi  Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğümüz proje ile Tarım Alanımıza diesel motor atölyesi  kazandırılmıştır. Öğrencilerimiz bu atölyede tarım alanında kullanılan motorlar konusunda bilgi ve beceri edinmektedirler.

 Öğrencilerimiz 75 metrekarelik  uygulama  seramız, meyve bahçemiz ve 900 metrekare uygulama tarlamızda Tarım alanı derslerini uygulamalı olarak görmekte, üretim faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

2021/2022 Eğitim Öğretim yılında Tarım Alanımıza; Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi ve  Elektrik-Elektronik Teknolojisi  Alanlarının desteği ile  otomasyonlu istiridye mantarı yetiştiriciliği atölyesi kazandırılmıştır.

Öğrencilerimiz Sektörde  hizmet veren önemli tarım makinaları imalatı yapan işletmelere, sera ve çiftliklere teknik ziyaretler gerçekleştirmekte, sektördeki  uygulamaları  yerinde gözlemlemektedir. Son sınıf öğrencilerimiz İşletmelerde Beceri Eğitimi kapsamında bölgedeki önemli  işletmelere yönlendirilmekte, mezun olduktan sonra da istihdam edilebilmelerine destek vermekteyiz.

Sürdürülebilir ve bilimsel  tarımsal üretimi sağlayabilecek, ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, yaratıcı, girişimci, üretken genç  tarım teknisyenleri yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.

12-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-2021